• T +31 (0)492 - 52 49 90
  • Open spreekuur:
    ma. t/m vrij. 09:30 - 11:00 uur
U heeft een vorderingVan incasso naar executie

Van incasso naar executie

Incasso

Voordat wij een incasso-opdracht in behandeling nemen, verrichten wij een “quick scan” en verstrekken wij u een kort advies over de kans van slagen van uw vordering.

In overleg met u wordt dan het verdere verloop van de incasso bepaald. Doorgaans vangt deze aan met een minnelijk traject, zeker wanneer de relatie tussen partijen behouden dient te blijven.

Gerechtelijke fase

Levert de minnelijke incasso niet het gewenste resultaat op? Dan staat de weg open naar de gerechtelijke fase. Onder begeleiding van onze juridische afdeling wordt een gerechtelijke procedure opgestart. Onze juristen voorzien u vooraf van de nodige informatie, maken de dagvaarding en zijn op de zitting namens u aanwezig en verrichten de nodige proceshandelingen.

Executie

De gerechtelijke procedure eindigt in een uitspraak. Wanneer u die uitspraak ten uitvoer wilt laten leggen, zal een van onze deurwaarders tot betekening van deze uitspraak overgaan. Wordt er daarna nog niet aan de inhoud van de uitspraak voldaan, dan kan de uitspraak verder uitgewonnen worden. Dat kan door middel van het leggen van diverse beslagen. Zoals onder andere beslag op inkomen, beslag op roerende en onroerende zaken, beslag op banktegoeden of op levende have. Dit doen we uiteraard in overleg met u als klant.