• T +31 (0)492 - 52 49 90
  • Open spreekuur:
    ma. t/m vrij. 09:30 - 11:00 uur
U heeft een schuldU wilt hulp bij uw financiële situatie

U wilt hulp bij uw financiële situatie

Wanneer u in een vervelende financiële positie zit en u komt er alleen niet meer uit, dan zijn er diverse instanties die u hulp kunnen bieden.

Schuldhulpverlening

Gemeenten hebben de plicht om schuldhulpverlening uit te voeren. Dat betekent niet dat zij uw financiële situatie overnemen maar dat zij u kunnen helpen om een oplossing te vinden. De gemeente kan bijvoorbeeld voor u bemiddelen. Daarnaast kan de gemeente u begeleiden bij het op orde brengen van uw financiële situatie. Informeer bij uw gemeente om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij u in de buurt.

Schuldinfo.nl

De website www.schuldinfo.nl geeft inzicht in wat er wel en niet juridisch allemaal kan. Er is behoorlijk wat wetgeving rondom schuldenproblematiek. Deze website is specifiek gericht op schuldhulpverleners, zodat zij mensen met schulden op een goede manier kunnen begeleiden.

Maatschappelijke begeleiding

Hebt u niet alleen financiële problemen, maar zijn er ook nog andere persoonlijke zaken die bij u spelen? Dan kunt u contact opnemen met het maatschappelijk werk in uw gemeente. Zij zijn ervoor om samen met u ook voor deze problemen een passende oplossing te zoeken.