Gerechtsdeurwaarders

De gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar en wordt benoemd door de Kroon. Ambtelijke werkzaamheden die de gerechtsdeurwaarder verricht worden ambtshandelingen genoemd. Te denken valt aan het uitbrengen van een dagvaarding, het betekenen van een vonnis of het nemen van executiemaatregelen, zoals het leggen van beslag.

Naast het verrichten van ambtshandelingen is de gerechtsdeurwaarder ook bevoegd om incassowerkzaamheden te verrichten, niet-ambtelijke werkzaamheden, zoals het versturen van sommatiebrieven en het starten van gerechtelijke procedures.

De gerechtsdeurwaarder int schulden voor zijn opdrachtgevers. Daarmee heeft hij vanwege zijn wettelijke status meer mogelijkheden tot zijn beschikking dan een normaal incassobureau. Naast de wettelijke bevoegdheden heeft een gerechtsdeurwaarder meer gezag dan een incassobureau. De praktijk leert namelijk dat een aanmaning veel meer indruk bij debiteuren maakt dan een aanmaning van een incassobureau. Het is immers de gerechtsdeurwaarder die bij een vonnis beslag kan leggen op inkomsten of waardevolle goederen.

Debiteuren betalen veelal snel nadat ze een sommatie van Van Seggelen & Partners hebben ontvangen. Wordt er onverhoopt toch niet betaald, dan kunnen wij voor u een rechterlijke uitspraak behalen waarna tot beslaglegging kan worden overgegaan. Alle gemaakte kosten worden daarbij zo veel mogelijk verhaald op de schuldenaar.

Heeft u een vordering of geschil?

Onze gerechtsdeurwaarders en juristen kennen alle spelregels en zijn
teamspelers in hart en nieren! Wilt u weten hoe wij ook u kunnen helpen?
Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op!

Bel mij terug

Bel mij terug

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in, dan nemen wij contact met u op.
Velden met een * zijn verplicht

Uw naam is een verplicht veld
Uw telefoonnummer is een verplicht veld