Een goede naam heeft ook soms zo z’n nadelen

Geschreven op 27-08-2019 om 10:25

Ons kantoor heeft sinds jaar en dag een goede naam bij particulier en ondernemer. Of het nu gaat om debiteurenbeheer, incasso en beslaglegging, of om juridische advisering en het voeren van procedures. Wij doen er ook alles aan om die naam hoog te houden.

Soms zit er wel een keerzijde aan het hebben van een goede naam, namelijk wanneer partijen onze kantoornaam blijken te misbruiken.

Zo werden wij recentelijk benaderd door de politie Tilburg. Uit onderzoek bleek dat onbekenden de naam van ons kantoor gebruikten om niet bestaande vorderingen te innen. Deze personen deden zich voor als medewerkers van Van Seggelen & Partners en gingen bij mensen langs met de mededeling dat er nog betaald moest worden.

Uiteraard hebben we alle medewerking aan de politie gegeven om dit soort praktijken te stoppen. Wordt er achterhaald wie er achter dit misbruik zit, dan schromen wij niet om aangifte te doen.

Mocht u op enig moment benaderd worden over een vordering en u twijfelt of dit wel juist is, controleer altijd of de vordering en de afzender kloppen.

De beroepsorganisatie van deurwaarders KBvG heeft ook een handige checklist op haar website geplaatst: www.kbvg.nl/7725/ik-heb-schulden/e-mail-sms-oplichting.html

Hiermee kunt u een nepbericht van een echt bericht van een deurwaarderskantoor onderscheiden.